دوره 7، شماره 2 - ( مجله علمی دانشکده پرستاری و مامایی بویه گرگان 1389 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 75-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشکده پرستاری ، a- sanagu@yahoo.com
2- دانشکده پرستاری
چکیده:   (36575 مشاهده)

  زمینه و هدف : تفریح و گذراندن مناسب اوقات فراغت وسیله ای موثر برای پرورش قوای فکری، جسمی و اخلاقی افراد است و عاملی برای جلوگیری از کج روی های اجتماعی محسوب می شود و دانشجویان نیز مستثنی از این امر نمی باشند. هدف از این مطالعه، تعیین نحوه گذران اوقات فراغت دانشجویان دانشگاههای استان گلستان است.

  روش بررسی: در این مطالعه توصیفی (1386)، 1080 دانشجوی پسر و دختر برخی دانشگاه های استان گلستان مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری به صورت چند مرحله ای و تصادفی در دانشگاه های آزاد گرگان و علی آباد و دانشگاه دولتی علوم پزشکی گلستان و منابع طبیعی گرگان صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای 63 سوالی بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. از آزمون های توصیفی در آنالیز داده ها استفاده شد.

  یافته ها: 8/55 ­­ درصد نمونه ها مونث بودند.­3/93­درصد دانشجویان 18-26 ساله بودند. 3/49 درصد از دانشجویان بیشتر از سه ساعت، 7/31 درصد کمتر از سه ساعت و 5/12درصد یک ساعت در شبانه روز اوقات فراغت داشته اند. 5/6­درصد اصلاً اوقات فراغت نداشته اند. بیشترین اوقات فراغت برای ارسال پیامک با 1/30 درصد، سرگرمی با اینترنت2/27درصد، فعالیت فیزیکی از قبیل قدم زدن، رفتن به کوه و جنگل و ورزش کردن با 8/15درصد" صرف شده است. استفاده از موبایل 12درصد، صحبت کردن با دوستان و غیره4/9 درصد، خوابیدن و تماشای فیلم 8/3درصد اوقات دانشجویان را به خود اختصاص می­داده است.

  نتیجه گیری: با توجه به اینکه بیشترین اوقات فراغت دانشجویان به ارسال پیامک و گشت و گذار در اینترنت اختصاص داشته است،تدابیردرست والدین و مسئولان دانشگاه ها در استفاده صحیح از این دو ابزار محبوب جوانان دانشگاهی، نقش ارزنده ای در استفاده بهینه از اوقات فراغت خواهد داشت.

متن کامل [PDF 254 kb]   (100 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.