زمینه و هدف: سلامترواندانشجویان، از جمله عوامل مؤثردر موفقیت تحصیلی میباشد که تصور میشود تجربهی محیط دانشگاه سبب تغییراتیدر آن میشود. هدف این مطالعه، تعیین سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، هنگام ورود به دانشگاه و یک سال پس از آن میباشد.
روش بررسی : در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، سلامت روان تعداد 132 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در دو مقطع زمانی سال 87 و 88 اندازهگیری شد، باراول اندازهگیری به هنگام ورود به دانشگاه و باردوم یک سال پس از اشتغال به تحصیل در دانشگاه بود. دادهها توسط یک پرسشنامه دو بخشی، شامل: برگه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سلامت عمومی 28 سؤالی جمع آوری شد. تحلیل آماری در محیط نرم افزار آماری SSPS- 16 با استفاده از آزمونهای توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و تی زوجی انجام شد.
یافتهها : در این مطالعه 43 نفر(6/32 درصد) پسر و 89 نفر(4/67 درصد)دختر بودند و میانگین و انحراف معیار سن22/1 ± 89/19بود، 22درصد از دانشجویان در هنگام ورود به دانشگاه از نظر سلامت روانی، دارای سلامت روان نامطلوب بودند. آزمون تی زوجی نشان دادکه نمرهی کل سلامت روان و خرده مقیاسهای آن (علائم جسمانی ، اضطراب و اختلال خواب، اختلال در کارکرد اجتماعی و افسردگی) دردانشجویان با دو بار اندازهگیری اختلاف معناداری ندارد(05/0< P ). آزمون تی مستقل نشان دادکه سلامت روان یک سال پس از تحصیل در دانشجویان خوابگاهی و غیرخوابگاهی و دانشجویان بومی و غیر بومی، قومیتهای مختلف و مقاطع تحصیلی اختلاف معنادار ندارد(05/0< P ).
نتیجهگیری: براساس یافتههای این مطالعه، سلامت روان دانشجویان تغییرات خاصی در سال اول تحصیل در دانشگاه ندارد.کوچک بودن حجم نمونه و عدم پیگیری دانشجویان در سالهای بعدی تحصیل در دانشگاه، میتواند از محدودیت این مطالعه باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |