زمینه و هدف: با پیشرفتجوامع بشری، نیاز به انواع وحجم خدمات بهداشتی درحال افزایش است. درحالیکه منابع ملی اختصاص یافته بهبخش بهداشت ودرمان محدود است، هنر مدیران در آگاهی از کارآیی این منابع وچگونگی استفاده بهینه از آن هاست. لذا تحقیق حاضر به منظور بررسی میزان بارکاری و کارآیی پرستاران طراحی و اجرا شد.
روش بررسی: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضردر بیمارستان پنجم آذرگرگان به مدت یک ماه اجرا و به روش سرشماری بر روی کلیه فعالیتهای پرستاری انجام شده توسط 10 پرستار شاغل بر روی 94 بیمار انجام شد. برای انجام مطالعه از چک لیستیکه توسط پژوهشگران ساخته و اعتباریابی شد استفاده گردید، سپس چک لیست توسط پرستاران کلیه شیفتها تکمیل گردید. همزمان حضورکارکنان با کارت تایمکس تعیین وکارآیی آنان محاسبه و با استفاده از نرم افزار spss و آزمون آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که 3/20 درصد از کل زمان حضور کارکنان صرف انجام کارهای نوشتاری می شود، درحالی که تنها 49/0 درصد از زمان صرف آموزش به بیمار میشد. درمجموع 46/46 درصد از زمان صرف مراقبت مستقیم و54/53 درصد صرف مراقبت غیر مستقیم پرستاری میشد. درمجموع کارآیی کارکنان 62 درصد بوده که بیشترین آن(6/66درصد) مربوط به شیفت صبح وکمترین آن با (33/58درصد) مربوط به شیفت شب بوده است و علی رغم وجود تفاوت در میزان کارآیی درشیفتهای مختلف، آزمون آماری بین آنها اختلاف معنیداری را نشان نداد.
نتیجهگیری: علیرغم وجود کارآیی بالای50 درصد پرستاران درشیفتهای مختلف، لزوم توجه به اجرای برنامههای آموزشی درباره مدیریت زمان، مدیریت منابع انسانی و پرستاری الکترونیک برای افزایش کارآیی پرستاران در کنار توجه به کیفیت خدمات ضروری به نظر می رسد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |