زمینه و هدف: خود درمانی در زنان باردار، یکی از معضلاتحاد بهداشتی است که بهدلیل خطر ایجاد ناهنجاریهای جنینی ناشی از مصرف داروها از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت خود درمانی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر سقز انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، 116 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر سقز درسال 1389 به روش در دسترس انتخاب و از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند . دادهها با نرم افزار spss ، بهکمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که 6/27 درصد از زنان باردار خود درمانی کرده بودند. شایع ترین علت خود درمانی در دوران بارداری (4/47 درصد)، ناچیز و جزئی تلقی کردن مشکل و بیماری بود. آزمون آماری مجذور کای، بین وضعیت بیمه، وضعیت شغل و سطح تحصیلات زنان باردار با خود درمانی ارتباط معنی دار آماری نشان نداد(05/0 < (P .
نتیجهگیری: با توجه به هزینه بالای تولید و تهیه دارو و همچنین عوارض ناخواسته مصرف خودسرانه آن به خصوص در دوران بارداری که می تواند منجر به تولد نوزاد ناهنجار شود، لازم است به منظور بالا بردن آگاهی و تصحیح این رفتار غیر ایمن زنان به آن ها آموزش داده شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |