Salehian T, Safdari F, Jahantighi S. The Effect of Entonox on Labor Pain and Outcome of Delivery in Primiparous in Iranshahr, Iran (2009). J Res Dev Nurs Midw 2010; 7 (1) :1-9
URL:
http://nmj.goums.ac.ir/article-1-648-fa.html
صالحیان تهمینه، صفدری فرانک، جهانتیغی سمانه. تاثیر گاز انتونوکس بر شدت درد لیبر و سرانجام زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان ایرانشهر در سال 1388. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1389; 7 (1) :1-9
URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-648-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانشکده پرستاری ومامایی ایرانشهر ، tahminehsalehian@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
3- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانشکده پرستاری ومامایی ایرانشهر
چکیده: (28183 مشاهده)
زمینه و هدف: درد ناشی از زایمان بسیار شدید و شناخته شده ترین درد هاست .عدم تسکین درد منجر به عوارضی چون افزایش برون ده قلبی ، فشارخون ،تعداد تنفس ، مصرف اکسیژن و افزایش سطح کاتکول آمین ها می گردد که همه، اثرات سوء بر مادر و جنین خواهد داشت. از طرفی درد زایمان اکثراً همراه با عوارض است و خود سبب پیشرفت کندی زایمان می گردد.در بسیاری از کشورها از درمان طبی کاهش درد بعلت عوارض سوءدارو بر جنین و مادر استفاده نمی شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر گاز انتونوکس بر شدت درد لیبر و سرانجام زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان ایران ایرانشهر در سال 1388بود.
روش بررسی: این مطالعه برای تعیین تاثیر انتونوکس بر درد لیبر و سرانجام زایمان بر روی 100 زن نخست زا، در بیمارستان ایران ایرانشهرانجام شد. نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام و نمونه ها به دو گروه( 50 نفره ) مورد و کنترل به صورت تصادفی تقسیم شدند . روش گرد آوری داده ها پرسشنامه بود. شدت درد لیبر با استفاده از مقیاس سنجش درد(VAS=Visual analogue scale) 7 مرتبه اندازه گیری شد . طول مراحل زایمان از دیلاتاسیون چهار سانت تا دیلاتاسیون کامل سرویکس و از دیلاتاسیون کامل تا زمان زایمان اندازه گیری شد .
یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین شدت درد در دو گروه با یکدیگراختلاف معنی داری دارد (p<0.05) اما طول مدت فاز فعال و مرحله دوم زایمان در دو گروه متفاوت نبود. همچنین اختلاف معنی داری در آپگار دقیقه اول و پنجم بین دو گروه وجود نداشت(p>0.05) . هیچ موردی از آتونی بین دو گروه مشاهده نشد. 66 درصد از گروه مورد و 42 درصد از گروه کنترل از زایمان رضایت داشتند .
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه بیانگر آن است که انتونوکس می تواند به عنوان یک روش مؤثر در تسکین درد زایمان کار برد داشته باشد .